Filmek világa – Angol – német nyelvi és drámatábor, 2016.

// Szerző: szivarvanytanoda //

2016. nyarán „Angol, német nyelvi és drámatáborunk” projekttémája igazi kihívás volt: a filmek, a filmezés világába kalandoztunk. A gyerekek elsősorban forgatókönyvíróként és színészként kamatoztathatták nyelvi tudásukat.

A tábori “Oskar díj” nyertes alkotása

Az egyik angol stáb  „Detective Jakson’s Adventures” című filmje kapta a jeles díjat. A krimit Lockenhaus lovagvárának középkori falai között forgatták, ahol egy eltűnt kincs utáni fordulatokban gazdag nyomozást vettek fel a filmvászonra. A főszerepet, az éles eszű, találékony detektívet, Verba Júlia diákunk kitűnően alakította. A filmből a humoros jelenetek sem hiányoznak, remek a zenei aláfestése is. A gyerekek amatőrként igazán profi munkát alkottak, és mindezt angolul!

Detective Jakson’s Adventures

 

A tábor közönségdíjas filmje

A német csoport egyik stábjának a közönségdíjas filmje, a “Nach dem Schatz in der Ritterburg Lockenhaus” címmel, szintén Lockenhaus lovagvárának középkori termeiben játszódik. Egy magánnyomozó csapat az eltűnt műkincskardok után ered. Vajon sikerrel zárul-e az izgalmas nyomozás? A jól megírt német nyelvű forgatókönyvnek és a gyerekek profi színészi játékának köszönhetően egy igazán remek film került a vászonra.

Nach dem Schatz in der Ritterburg Lockenhaus

Hozzászólás